Nieuwe loskade Belgomine ingewijd

Ga naar beneden

Nieuwe loskade Belgomine ingewijd

Bericht  Franky op wo maa 12, 2008 8:19 am

Minister-president wijdt nieuwe loskade Belgomine in
Peeters ziet nieuwe kansen voor binnenvaart

TEMSE - Vlaams minister-president Kris Peeters heeft gisteren de nieuwe loskade van Belgomine ingewijd. Meteen een eerste stap in de voltooiing van het project 'Tweede Scheldebrug'De loskade wordt door sommigen gecontesteerd, maar bij het gemeentebestuur, de Vlaamse overheid en de nv Waterwegen en Zeekanaal waren alleen maar positieve geluiden te horen. Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) noemde het een absoluut historisch hoogtepunt voor Temse. 'De loskade, de Schelde en de nieuwe brug zijn een Siamese drieling', aldus De Ryck. 'De tweede brug lost heel wat problemen in één klap op en de loskade maakt deel uit van dat project'.

Dat was ook de mening van ingenieur Leo Clinckers, gedelegeerd bestuurder van de nv Waterwegen en Zeekanaal. 'Wij hebben de ambitieuze taak om voor de regio Klein-Brabant - Scheldeland, op de grens tussen twee gemeenten en twee provincies, een oplossing uit te werken voor de verkeersindigestie, die tegelijk de watersport- en pleziervaartsector nieuwe kansen biedt en de watergebondenheid van het bedrijfsleven aan de Scheldekant blijvend moet verzekeren', omschreef Clinckers de opdracht van de nv Waterwegen en Zeekanaal. 'De bouw van de loskade maakt deel uit van de globale aanneming Tweede Scheldebrug, als eerste deelcontract uit een complexe overheidsopdracht die uit maar liefst zes deelcontracten bestaat. Het hele project moet tegen midden volgend jaar klaar zijn', aldus Clinckers nog.

De werken aan de loskade begonnen op 1 december 2006 en waren in november 2007 klaar. Het kaaiplateau is 120 meter lang en 48 meter breed, opgebouwd uit gewapend beton en gefundeerd op buispalen en combiwanden. De kaaimuur is deels uitgebouwd in de Schelde en heeft een open structuur. De constructie is voorzien van een aanlegelement opgebouwd uit buispalen. Stroomopwaarts en stroomafwaarts van de loskade zijn nog twee paar meerpalen voorzien.

'Met de nieuwe loskade wordt de binnenvaart gepromoot', vult Kris Peeters aan. 'Het zware en belastende vrachtvervoer wordt voor een deel van de weg gehouden. Bedrijven worden op die manier uitgenodigd om zich aan de waterkant te vestigen en hun economisch vervoer in belangrijke mate via de waterweg te doen verlopen.'

Er werd bij de inwijding ook op gewezen dat de loskade ook positieve gevolgen heeft voor de verkeersverbetering op de N16 en de verschillende aansluitingswegen van, naar en tussen de bedrijvenzones van Temse en Bornem.

Jean-Pierre De Lamper


_________________
MAIL franky@temsebrug.be

VZW Hulpdienstenforum-Vlaanderen
www.hulpdienstenforum-vlaanderen.be
Editie Temse
www.editietemse.be
Bouw nieuwe brug Temse < < - -> > Bornem
www.temsebrug.be
Brandweer Temse
www.brandweertemse.beavatar
Franky
Admin
Admin

Man Aantal berichten : 89
Leeftijd : 60
Woonplaats : Temse
Straatnaam : Leie
Registration date : 11-03-08

Profiel bekijken http://temsebrug.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum