11/03/08 - Brandstichters Temse voor de rechter

Ga naar beneden

11/03/08 - Brandstichters Temse voor de rechter

Bericht  Franky op wo maa 12, 2008 11:21 am

11/03 Brandstichters Temse voor de rechter

Temse werd vorig jaar een paar keer opgeschrikt door kleine brandjes. Al snel werd gesproken over een pyromaan, de politie kon uiteindelijk vier mannen arresteren. Eén van hen is minderjarig en verscheen voor de jeugdrechter, de drie anderen werden maandag bij de strafrechter verwacht.Vuilnisbakken van Aldi, Lidl en het ziekenhuis, een afvalcontainer van de gemeente, een Renault Megane en een Jeep, allemaal gingen ze vorig jaar in vlammen op. De eerste twee brandjes gingen zonder veel erg voorbij. Maar toen bleek dat er geregeld iets in de fik schoot, nam de ongerustheid toe in Temse. Hier en daar werd al gesproken van een pyromaan, anderen hielden het op vandalenstreken. De beroering bleef, tot de politie vier jongeren uit Temse bij de kraag kon vatten en er meteen een einde kwam aan de brandjes.

Eén verdachte was minderjarig en werd overgedragen aan de jeugdrechtbank. De drie anderen waren wel oud genoeg om zich te komen verantwoorden voor de strafrechter, zij werden gedagvaard voor de zitting van maandag. Eén van hen, de 23-jarige Ferdi B., liet verstek gaan. De twee andere, Sahin Ö. (19) en Fatih H. (20) waren wel aanwezig.

Bij het verhoor door de rechter bleek dat de twee hun aandeel in de brandstichting minimaliseerden. Van ’ik werd meegesleurd door slechte vrienden, en die kan iedereen, toch hebben?’ over ’ik zag wel wat er gebeurde, maar deed zelf niet mee’ tot ’ik kon niet ingrijpen want ik stond wat verderop een sigaretje te roken’, alle excuses bleken maandag goed genoeg om de verantwoordelijkheid naar een ander te schuiven. Opmerkelijk was dat de twee beklaagden formeel stelden dat ze lang niet bij alle brandstichtingen aanwezig waren, en daar dus ook niet de rekening voor mochten krijgen. Hun advocaten drongen aan op een verhoor van de minderjarige daders én van de agenten die het onderzoek voerden, om zo duidelijkheid te krijgen over de ware toedracht en ieders aandeel in deze zaak.

De rechtbank nam die vragen in overweging. De zaak werd geschorst en zal worden hernomen op maandag 5 mei.

Roel VAN HOFSTRAETEN

Brandstichting aan AldiBrandstichting aan auto aan parking StationspleinBrandstichting personenwagen Oostberg
BEELDEN © TV OOST <<-- Klik
BEELDEN © VTM

_________________
MAIL franky@temsebrug.be

VZW Hulpdienstenforum-Vlaanderen
www.hulpdienstenforum-vlaanderen.be
Editie Temse
www.editietemse.be
Bouw nieuwe brug Temse < < - -> > Bornem
www.temsebrug.be
Brandweer Temse
www.brandweertemse.beavatar
Franky
Admin
Admin

Man Aantal berichten : 89
Leeftijd : 60
Woonplaats : Temse
Straatnaam : Leie
Registration date : 11-03-08

Profiel bekijken http://temsebrug.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum